hoe kan je een lege woning het beste verkopen

Een huis dat bewoond wordt, verkoopt beter dan een woning waar de bewoners zijn vetrokken. Toch zijn er manieren om spoedig een koper te vinden zonder een groot budget te hanteren. We laten in deze blog drie mogelijkheden zien om je huis in een ander daglicht te zetten.

Uitstraling

Je laat een huis na een verhuizing niet in een nieuwe staat achter. Dat komt doordat je bijvoorbeeld denkt aan het aankomende optrekje, welke meubels je nog moet aanschaffen en wanneer de schilders komen. Hierdoor neem je al afscheid van dit adres terwijl je ook deze kansen kan benutten.

Goede afwerking

Je lege woning verkopen is makkelijker als je ervoor zorgt dat er geen troep ligt op de grond, de stopcontacten netjes zijn afgewerkt en de ramen schoon zijn. Zo stappen mensen tijdens een kijkdag in een huis waar ze de opties spotten om hun favoriete plant te plaatsen bij het raam. Kortom: je prikkelt de fantasie van de kijkers en daarmee voert een makelaar sneller een gesprek over onder andere de vraagprijs, want potentiële kopers concluderen dat ze zelf minder hoeven te doen. De basis om binnenkort de sleutels op te halen, ligt er al namelijk.

Kwalitatieve foto’s

De huizen die populair zijn op platforms als Funda tellen een gemeenschappelijk aspect: de eigenaren plaatsen afbeeldingen van hoge kwaliteit naast de omschrijving. De meeste bezoekers lezen op internet nauwelijks de omschrijving, daarentegen zijn ze geïnteresseerder in een overzicht van foto’s vanwege de inspiratie die ze laat dromen over de badkamer met een moderne douchekop, een woonkamer met open haard en een keuken bij de straatkant. Hiervoor gebruik je alleen een camera die de gewenste resultaten oplevert of een professional inhuren. Met andere woorden: een beeld kent een sterkere invloed dan een uitgebreid verhaal.

Onderhoud je tuin

Niemand zegt bij een tuin waar het onkruid steeds zichtbaarder is: ik heb om hiermee aan de slag te gaan. Aangezien ze dan weten: dit kost veel onderhoudstijd. Daarnaast nodigt zo’n gedachte ook niet uit om een vervolgafspraak aan te vragen. Met andere woorden: maak van je tuin een visitekaartje om je lege woning verkopen eerder te voltooien.

Gerelateerde berichten